turismePallarsSobirà

Pallars Sobirà
turismePallarsSobirà

el Pallars Sobirà

>// clima i vegetació

El Pallars té una climatologia d'influència clarament mediterrània fins als 1.500 m. A partir d'aquesta cota ens trobem amb un clima alpí.

Les alçades, els diversos vessants del relleu abrupte i aquest clima, configuren una vegetació amb cinc estatges diferents: el basal (dels 600 m als 1.000 m), amb alzines i roures; el montà (dels 1.00 m als 1.600 m), amb roures, faigs, avets i pi roig; el subalpí (dels 1.600 m als 2.200 m), amb pi negre; i l'alpí (dels 2.200 m als 2.800 m), amb pastures; i el nival (a partir dels 2.800 m), amb poc herbatge i molta roca.

foto pastures

Molta part de la superfície que envolta els pobles la conformen encara els prats de dall, malgrat el clar retrocés del sector agrícola.

Hi ha boscos de renom com l'avetosa de la Mata de València, el bosc de Virós i el de Bonabé, el bedollar d'Ancs i Baiasca, etc.

fotos bosc pi roig
 
// crèdits
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França