Muntanyes de tradició

T’imagines un lloc on la natura i la tradició es barregen en un entorn espectacular? Aquest lloc existeix: el parc natural de l’Alt Pirineu, el parc natural més gran de Catalunya.

En aquest extens espai protegit hi conviuen alts cims, valls profundes i estanys glacials amb les activitats tradicionals i el patrimoni històric. Des del cim de la Pica d’Estats fins a la vall de la Noguera Pallaresa, el parc està ple de racons autènticament pirinencs que són refugi de moltes espècies amenaçades.

parc Natural de l'Al Pirineu, Tor

Els 7 imprescindibles

El bosc de Virós

El bosc de Virós

Encara no coneixes els secrets del bosc de Virós?

El bosc de Virós és un dels indrets més emblemàtics del parc natural de l’Alt Pirineu. Combina un ric patrimoni històric amb un entorn natural de gran valor. Endinsant-se al bosc és probable topar-se amb cérvols, isards o fins i tot galls fers, una espècie amenaçada, que viu entre els arbres del bosc.

Bordes de Noarre

Bordes de Noarre

Vols venir a Noarre i saber què són les bordes?

Les bordes de Noarre és un meravellós indret per fer un viatge en el temps i entendre l’estil de vida tradicional dels Pirineus. A l’estiu aquestes antigues construccions on es guardava l’herba per al ramat es convertien en autèntics pobles plens de vida. A Noarre tot aquest passat encara es conserva intacte.

Vista de la coma de burg

Coma de Burg

Vols fer una passejada per la coma de Burg?

La coma de Burg és una vall alta i ampla on es barreja l’activitat tradicional dels pobles amb un entorn natural de gran valor, la qual cosa forma un mosaic de paisatges únic: boscos frondosos, prats de dall, pastures, petits grups de bordes i pobles pintorescos. És un racó de calma i tranquil·litat on es respira un ambient agradable i acollidor.

Refugi de les comes de rubió

Comes de Rubió

I tu, ja tens la teva foto panoràmica des de l’Orri?

Les comes de Rubió, el poble a més altitud de Catalunya, formen un bell paratge de pastures i boscos al vessant sud de la Torreta de l’Orri, el cim que domina la zona sud del parc natural de l’Alt Pirineu i des del qual es pot contemplar una panoràmica inigualable de tota la comarca del Pallars Sobirà, dels Pirineus i encara de més enllà, arribant a veure’s la silueta de Montserrat els dies més clars.

Estany de Certascan

Estany de Certascan

Què esperes per conèixer l’estany més gran dels Pirineus?

El Certascan és l’estany glacial més gran dels Pirineus catalans i també un dels més profunds. Es troba en un entorn d’alta muntanya, on dominen les pastures i la roca, que contrasten amb el color blau fosc de les seves aigües. Tot el conjunt forma una imatge pirinenca icònica.

mollera d'escalarre

Mollera d’Escalarre

Et ve de gust relaxar-te a la mollera d’Escalarre?

Abans de començar a prendre embranzida, la Noguera Pallaresa s’atura un moment a la mollera d’Escalarre, un magnífic aiguamoll d’aigües cristal·lines i relaxants on conviuen diferents espècies vegetals i animals de gran valor natural.

pica d'estats

Pica d’Estats

Encara no has trepitjat el sostre de Catalunya?

L’emblemàtica Pica d’Estats és el cim més alt del Pallars Sobirà i també de tot Catalunya. Els seus 3.143 m d’altitud l’han convertida en una ascensió icònica de l’excursionisme català. A l’hivern la neu i el glaç la cobreixen de blanc, i a l’estiu canvia el blanc pel color de la roca.