turismePallarsSobirà

Pallars Sobirà
turismePallarsSobirà

què puc veure? Pallars Sobirà

>// regals de la natura

 

Estany de Montcortés

Inclòs dins el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). És l’únic estany de la comarca que no té un origen glacial, sinó càrstic. Les seves aigües provenen d’un brollador intern, i té una profunditat que oscil•la entre els 20 i els 40 metres aproximadament. Aquesta zona lacustre és una de les reserves d’aus aquàtiques més importants del Pirineu, i n’acull una gran varietat de migratòries, com l’ànec de coll verd, l’àguila pescadora o el becadell. A més conté una diversitat d’espècies de flora i fauna, algunes d’elles poc representades en el territori pirinenc. Des de l’estany es poden realitzar diverses rutes de senderisme i també s’hi pot practicar la pesca i el bany. També es poden realitzar rutes a cavall.

Estany de Montcortés

Horari: Visita lliure

Com arribar-hi: Des de Gerri de la Sal, direcció Sort, cal agafar la carretera comarcal que surt a l’esquerra cap a la Pobleta de Bellvehí. L’estany es troba a 12 km. 
// crèdits
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França