turismePallarsSobirà

Pallars Sobirà
turismePallarsSobirà

esports Pallars Sobirà

>// esports de muntanya

A la comarca s'hi troba el llac més gran dels Pirineus, el de Certascan, i el cim més alt de Catalunya, la Pica d'Estats.

Vall de Cardós

El Pallars Sobirà ha estat tradicionalment una comarca escollida per a la pràctica dels esports de muntanya. A part de nombroses ascensions a cims, per la zona més septentrional hi passen el GR 11 i l'Alta Ruta Pirinenca. Dues de les regions més visitades i conegudes són la de la Pica d'Estats, que és el cim més alt de Catalunya, i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Però n'existeixen moltes més per a practicar l'excursionisme i l'alpinisme gràcies, en gran part, a la bonaxarxa de refugis d'alta muntanya

Les zones més importants d'escalada són a Collegats, Certescans i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (zona d'Amitges, Vall de Gerber, Pla de la Font, JM Blanc, Sant Maurici i Coma de l'Abeller)

Existeixen algunes coves i avencs per a la pràctica de l'espeleologia, si bé no és dels esports més comuns a la comarca.

 
// crèdits
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França