Tasteu la cuina tradicional de la regió

Si t’agrada el bon menjar, no pots marxar del Pallars Sobirà sense haver tastat els plats típics de la gastronomia local, que es basen principalment a menjar de muntanya i productes senzills de temporada. El fet que la regió hagi estat durant molt de temps aïllada ha contribuït al fet que la seva gastronomia es limiti als aliments produïts al seu territori.

Entre els productes emblemàtics de la gastronomia del Pallars hi ha la carn i el formatge. Com a regió tradicionalment dedicada a la ramaderia, molts plats inclouen carn, com ara xai, porc, poltre i vedella. Vine a assaborir aquestes exquisideses tradicionals als restaurants del Pallars Sobirà. T’encantarà!

Els 5 imprescincibles | Els has de tastar

Girella

La girella és un dels plats més representatius de la cuina del Pallars. És una La girella és un dels plats estrella de la cuina pallaresa. És un embotit molt laboriós típic de les festes majors i que actualment es pot trobar a les carnisseries i a molts restaurants de la comarca. Es fa amb l’estómac del corder, la freixura, cansalada viada, ous, arròs, pa ratllat, all, julivert, sal i pebre. Una delícia de muntanya per als més gormands.

Tupí

En general els formatges són un aliment imprescindible a les cases pallareses, sigui de cabra, ovella o de vaca. Però sens dubte, un dels formatges més típics és el tupí, fet amb llet d’ovella i aiguardent. És un formatge de textura untuosa, gust fort i olor marcada que ben segur sorprendrà el paladar dels amants del formatge.

Arròs amb carreretes

L’arròs amb carreretes és el plat d’arròs més conegut de la cuina pallaresa. Les carreretes (anomenades moixernons fora del Pallars) són uns bolets de temporada que aporten al plat un gust singular, que barrejades amb la resta d’ingredients (fesols, confitat, ceba i oli) fan una delícia d’aquesta senzilla recepta.

Vianda

La vianda és un tipus d’escudella típica del Pallars. És un plat consistent que es fa amb carn de gallina, porc, botifarra, cansalada, fideus, col, patates, fesols i peres. És una recepta ideal per a l’hivern, per fer passar el fred, i que es menja també a la calderada popular dels dies de carnaval.

Palpís

El palpís és un plat típic pallarès fet amb cuixa de corder, cansalada, ceba, porro i pastanaga. A diferència d’altres plats amb cuixa de corder que es fan al forn, el palpís es fa a la cassola i el resultat és tant sorprenent com deliciós. Sens dubte, la millor manera de menjar el corder del Pallars Sobirà.