turismePallarsSobirà

Pallars Sobirà
turismePallarsSobirà

què puc veure? Pallars Sobirà

museus, exposicions, seus culturals i obradors

Malgrat la poca demografia de la comarca, l'impuls del turisme ha fet que avui disposem d'una bona oferta cultural: museus i ecomuseus etnològics, centres d'interpretació, gestors culturals, artesans agroalimentaris... Totes aquestes visites es duen a terme en un marc paisatgístic inigualable.

[ tots ]

ermites, ponts romànics i santuaris

El romànic pallarès és tan apreciat que, malauradament, se'n troben peces a museus d'arreu del món. Conscients de la seva importància, a poc a poc es van restaurant ermites, s'hi reprodueixen pintures murals, s'encarreguen còpies de les talles... D'altra banda, hi ha santuaris en lloc recòndits que, malgrat no ser romànics, atrauen cada any els pallaresos en aplecs populars.

[ tots ]

castells, despoblats i torres de guaita

El Pallars Sobirà fou habitat des de molt antic, i d'això en donen fe les restes arquitectòniques i arqueològiques repartides pel territori. Hi trobarem pobles abandonats on diverses excavacions han constatat una antiguitat de l'edat del bronze, dolmens perfectament conservats, castells medievals...

[ tots ]

pobles pintorescs

Tots els pobles del Pallars Sobirà -de pedra, fusta i llosa-, tenen un fort encant, però n'hi ha alguns que sobresurten per la seva situació, la configuració dels carrers o particularitats molt específiques. N'hi ha a dalt d'un turó, a més de 1.500 m d'alçada, construïts com a vila closa o envoltats de salines.

[ tots ]

regals de la natura

El Pallars Sobirà és de les comarques amb més zones protegides. De fet hi ha l'únic Parc Nacional de Catalunya, a part del Parc Natural de l'Alt Pirineu, diverses zones PEIN i la Reserva Nacional de Caça del Boumort. A més, té l'estany més gran dels Pirineus, Certescans, i el pic més alt del Principat: la Pica d'Estats.

[ tots ]

 
// crèdits
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França