turismePallarsSobirà

Pallars Sobir
turismePallarsSobir

qu puc veure? Pallars Sobir

museus, exposicions, seus culturals i obradors

Malgrat la poca demografia de la comarca, l'impuls del turisme ha fet que avui disposem d'una bona oferta cultural: museus i ecomuseus etnolgics, centres d'interpretaci, gestors culturals, artesans agroalimentaris... Totes aquestes visites es duen a terme en un marc paisatgstic inigualable.

[ tots ]

ermites, ponts romnics i santuaris

El romnic pallars s tan apreciat que, malauradament, se'n troben peces a museus d'arreu del mn. Conscients de la seva importncia, a poc a poc es van restaurant ermites, s'hi reprodueixen pintures murals, s'encarreguen cpies de les talles... D'altra banda, hi ha santuaris en lloc recndits que, malgrat no ser romnics, atrauen cada any els pallaresos en aplecs populars.

[ tots ]

castells, despoblats i torres de guaita

El Pallars Sobir fou habitat des de molt antic, i d'aix en donen fe les restes arquitectniques i arqueolgiques repartides pel territori. Hi trobarem pobles abandonats on diverses excavacions han constatat una antiguitat de l'edat del bronze, dolmens perfectament conservats, castells medievals...

[ tots ]

pobles pintorescs

Tots els pobles del Pallars Sobir -de pedra, fusta i llosa-, tenen un fort encant, per n'hi ha alguns que sobresurten per la seva situaci, la configuraci dels carrers o particularitats molt especfiques. N'hi ha a dalt d'un tur, a ms de 1.500 m d'alada, construts com a vila closa o envoltats de salines.

[ tots ]

regals de la natura

El Pallars Sobir s de les comarques amb ms zones protegides. De fet hi ha l'nic Parc Nacional de Catalunya, a part del Parc Natural de l'Alt Pirineu, diverses zones PEIN i la Reserva Nacional de Caa del Boumort. A ms, t l'estany ms gran dels Pirineus, Certescans, i el pic ms alt del Principat: la Pica d'Estats.

[ tots ]

 
// crdits
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França