El Pirineu més mediterrani

El camí vell de Balestui i la pujada a la borda de Cossant

Localitat inici: Peramea
Localitat arribada: Borda de Cossant
Recorregut: Peramea - Balestui - Borda de Cossant
Durada: 50 minuts
Desnivell positiu acumulat: 139 m
Distància: 3,2 Km
Dificultat: Fàcil

Circular: No

Mapa i perfil topogràfic:

Accés amb vehicle: Des de Gerri de la Sal, situat a la N-260 entre Sort i La Pobla de Segur, s'agafa la carretera local fins a Peramea, on deixarem el cotxe.

Descripció: Des de Peramea a Balestui se segueix el camí tradicional, que és bastant planer i obac. A partir de Balestui la pujada fins a la borda de Cossant és més forta, però no presenta cap dificultat especial.

Recomanacions: Aconsellable tot l'any, per bé que a l'estiu cal evitar les hores de més calor, ja que la pujada a la borda de Cossant transcorre pel solà. En tot el recorregut no hi ha aigua i, per tant, és convenient agafar-ne a Balestui. Com que és una excursió lineal, cal preveure una combinació de vehicles o bé tornar pel mateix camí d'anada.

D'especial interès: A Peramea la vila closa, l'església de Sant Cristòfol, la roca del Castell, la torre dels Colomers i la plaça. Entre Peramea i Balestui es travessa un alzinar humit i el camí vell conserva interessants mostres de l'empedrat original. Entre Balestui i la borda de Cossant, el camí ofereix una singular barreja de vegetació mediterrània i pirinenca, i espectaculars vistes sobre el Pla de Corts, al sud, i els pobles de Baro i Arcalís, al nord.

 

Enllaç de descàrrega del Track en KMZ

Enllaç de descàrrega del Track en GPXItineraris Fàcil Curta (menys de 7km) Passejades i excursions Baix Pallars

Visitar web