Un camí de bosc anomenat la Carretera

Ruta del camí de la Forestal

Localitat inici: Sort
Localitat arribada: Sort
Recorregut: Sort - Savarneda - Soriguera - Llagunes - Serra de Freixa - Port del Cantó - Refugi de les Comes de Rubió - les Collades - Sort
Durada: 13 hores 30 minuts
Desnivell positiu acumulat: 2.181 m
Distància: 42,2 Km
Dificultat: Molt Exigent

Circular: Si

Mapa i perfil topogràfic:

Accés amb vehicle: Per arribar a Sort cal prendre la N-260 des de la Pobla de Segur o la Seu d'Urgell, o bé la C-13 des de Llavorsí.

Descripció: Travessa de dos o tres dies recomanable per la varietat de paisatges. Es passa per la vora del riu, per llogarrets d'alta muntanya, per pastures, per boscos i, també, per prats d'alçada amb el seu càlid refugi. Se surt de Sort i es va guanyant nivell per la vall del riu del Cantó fins a dalt del port del mateix nom. Una mica més amunt del port s'inicia la baixada fins a Sort, passant per les Comes de Rubió i el camí de la Forestal.

Recomanacions: A l'hivern, amb presència de neu, no es podrà fer la ruta. Telèfons dels refugis guardats, amb servei de menjars i pernoctació: Vall de Siarb a Llagunes (973 620 236), Comes de Rubió (973 250 046)

D'especial interès: Tipologia constructiva de les cases, despoblat de Santa Creu, espais forestals, vistes panoràmiques, ecosistemes fluvials.

 

Variants:

1- Travessa de 3 dies: 1) Sort - Llagunes (4 h), 2) Llagunes - Refugi de les Comes de Rubió (4 h), 3) refugi de les Comes de Rubió - Sort (5 h 30 min)

2- Travessa de 2 dies: 1) Sort - refugi de les Comes de Rubió (8 h), 2) refugi de les Comes de Rubió - Sort (5 h 30 min)

3- Volta d'un dia: Sort - Savarneda - Soriguera - Llagunes - Vilamur - Sort (6 h 30 min)

4- Rutes des de Llagunes:

4.1 Pujada al despoblat de Sta.Creu (1 h d'anada)

4.2 Llagunes - Serra de Freixa - Font d'Arminyana - Llagunes (2 h 45 min).

 

Enllaç de descàrrega del Track en KMZ

Enllaç de descàrrega del Track en GPXItineraris Molt exigent Llarga (més de 15 km) Passejades i excursions Circular Sort Soriguera

Visitar web