El record de la sal

Del monestir de Sta. Maria al santuari d'Arboló pel marge esquerre de la Noguera Pallaresa

Localitat inici: Gerri de la Sal
Localitat arribada: Baro
Recorregut: Gerri de la Sal - Arboló - Baro
Durada: 1 hores 20 minuts
Desnivell positiu acumulat: 150 m
Distància: 5,8 Km
Dificultat: Molt Fàcil

Circular: No

Mapa i perfil topogràfic:


Accés amb vehicle: Gerri de la Sal es troba a la N-260, a 15 km de Sort. Es pot deixar el vehicle a l'aparcament que hi ha a sota de la carretera.

Descripció: Excursió lineal que va seguint el curs el Noguera Pallaresa. Passa per la venerada ermita d'Arboló, on el primer diumenge de maig s'hi celebra un aplec molt concorregut. També és interessant una visita guiada als salins de Gerri o la pujada pel barranc d'Enseu on el 1904 s'hi van construir murs de contenció per evitar riuades com la que un any abans havia destruit els salins de Gerri.

Recomanacions: Excursió apte per a tothom. El desnivell és mínim i la distància curta. Es pot dur a terme tot l'any. Cal tenir en compte que l'itinerari no comença i acaba en el mateix punt i, per tant, cal preveure la tornada.

D'especial interès: Gerri de la Sal amb els seus salins, Casa de la Sal, Vila Closa, pont medieval, monestir. Durant la ruta, l'ermita de la Mare de Déu d'Arboló i el camí d'Arboló.

Variants:

1- A mig camí, pujada al poble d'Arcalís i al seu castell. 1 h 30 min més.

2- Passejada pel barranc d'Enseu. 20 min més.

 

Enllaç de descàrrega del Track en KMZ

Enllaç de descàrrega del Track en GPXItineraris Fàcil Curta (menys de 7km) Passejades i excursions Parc Natural Baix Pallars

Visitar web