El Pallars Sobirà, llar d’espècies protegides

Entre les valls i les muntanyes del Pallars Sobirà hi viu una fauna salvatge espectacular que ha trobat en aquest racó del Pirineu la llar ideal per poder viure en tranquil·litat en un entorn de gran valor natural. Moltes espècies amenaçades que ja han desaparegut de la resta de Catalunya encara perviuen en molts indrets amagats d’aquestes valls de l’Alt Pirineu.

Les zones d’alta muntanya són el territori de la perdiu blanca, l’ermini o l’isard, l’espècie més emblemàtica del Pirineu. Caminant pels boscos d’alta muntanya es pot sentir el picot foradant el tronc d’un arbre, el reclam incessant del gall fer per una femella per aparellar-se o el cant del mussol que omple la nit de misteri.

Quan el sol es comença a pondre els prats més verds s’omplen de cabirols, daines i cérvols que surten dels boscos espessos per menjar herba fresca a la llum del crepuscle. Les fagines i les martes deixen els seus caus i les guineus es preparen per caçar les preses que seran el seu àpat del dia, mentre els porcs senglars remenen la terra dels boscos per trobar les arrels més suculentes.

Per les zones més remotes i aïllades de l’alta muntanya es passegen els únics ossos bruns de Catalunya, que busquen cireres, avellanes i mel per engreixar-se abans no arribi l’època d’hibernació i entrar en una profunda letargia mentre la neu ho cobreix tot. I quan la neu es fon, els abundants rius i estanys d’aigües cristal·lines comencen a omplir-se de truites, merles d’aigua i alguna llúdriga fugissera que s’amaga per no ser vista, mentre que els cels blaus sempre estan esquitxats de voltors, trencalossos i àguiles que planegen en cercles a la recerca de menjar.

Vine a gaudir de la natura més salvatge!

Newsletter