El Pallars Sobirà, allà on el paisatge et parla

Recórrer els paisatges del Pallars Sobirà es converteix en un viatge a través del temps. Els cims escarpats de les muntanyes, les espectaculars valls glacials i les imponents parets de roca són l’herència viva d’antics mars, rius i deserts. Les formes i els colors de les roques donen vida a un paisatge que parla sobre l’origen dels Pirineus.

Al paisatge es reflecteixen totes les transformacions que hi ha hagut al llarg dels anys, des de les glaciacions quan es van formar les valls fins als temps més recents quan es van construir algunes centrals hidroelèctriques. La força de l’aigua dels rius ha esculpit formes curioses al seu pas i l’agricultura i la ramadera han aprofitat des de temps immemorials les zones més fèrtils per poder viure d’una terra dura i complexa.

Molts dels indrets apartats de la comarca només són accessibles a peu i en aquests racons encara s’hi respira la pau, la calma i la tranqui·litat de la natura més pura. Les muntanyes més altes, com la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya, són el mirador ideal d’un paisatge espectacular que combina el passat i el present.

Vine a sentir la immensitat del paisatge!

Newsletter