La Noguera Pallaresa, aigües plenes de vida

La Noguera Pallaresa és el riu que vertebra el Pallars Sobirà travessant-lo de nord a sud. Des del seu naixement a l’alta muntanya, les seves aigües flueixen per idíl·liques valls verdes i per estrets congostos de parets rocoses.

A la Noguera Pallaresa hi viuen diverses espècies aquàtiques, com la llúdriga, la truita de riu o la merla d’aigua. A mesura que rep les aigües d’altres rius i torrents que hi desemboquen, el seu cabal es va fent més fort i per això és un dels millors rius per a la pràctica d’esports d’aigües braves.

Rafting a la Noguera Pallaresa

Los 5 imprescindibles

Noguera Pallaresa a la vall de bonabé

Capçalera

Vols conèixer la cara més calmada de la Noguera?

Poc després del seu naixement al pla de Beret, la Noguera Pallaresa entra al Pallars Sobirà per la vall de Bonabé, una preciosa vall envoltada d’altes muntanyes i paisatges encisadors. A l’estiu les pastures s’omplen de vaques i cavalls, mentre que la neu hi abunda durant pràcticament tot l’hivern. Aquest primer tram del seu recorregut és quan les aigües baixen més tranquil·les i pausades.

Mollera d'Escalarre

Mollera d’Escalarre

Et ve de gust relaxar-te a la mollera d’Escalarre?

Abans de començar a prendre embranzida, la Noguera Pallaresa s’atura un moment a la mollera d’Escalarre, un magnífic aiguamoll d’aigües cristal·lines i relaxants on conviuen diferents espècies vegetals i animals de gran valor natural i que forma part del parc natural de l’Alt Pirineu.

Aiguabarreig amb la Noguera de Cardós, a Llavorsí

Aiguabarreig amb la Noguera de Cardós

Encara no has experimentat la força del riu?

Just al nucli antic de Llavorsí la Noguera Pallaresa rep les aigües de la Noguera de Cardós, la qual rep poc abans les de la Noguera de Vallferrera, i el riu es fa fort. En aquest punt és on comença el tram navegable del riu, en el qual es practiquen diferents esports d’aigua.

Noguera Pallaresa passant per Les Vernedes de Sort

Les vernedes

Vols passejar per les Vernedes?

Després de passar per Sort, la Noguera Pallaresa arriba a la zona de les Vernedes, on la vall s’eixampla i abunden els camps. A les Vernedes s’hi respira calma i tranquil·litat, en un entorn amable i ombrívol on poder gaudir del riu i el pas incessant de l’aigua.

Barca de Rafting passant per l'argenteria a Collegats

Congost de Collegats

T’agradaria caminar entre altes parets de roca?

Abans de deixar enrere el Pallars Sobirà i entrar al Pallars Jussà, la Noguera Pallaresa passa pel congost de Collegats. El riu s’obre camí entre altíssimes parets de roca i profunds barrancs que fan de l’indret tot un espectacle natural on contrasta la força de l’aigua amb l’abruptesa de les muntanyes.