Parc nacional, a tocar del cel

T’imagines un paisatge amb altes muntanyes, estanys d’aigües cristal·lines i boscos frondosos? Aquest paisatge existeix: el parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Com a únic parc nacional de tot Catalunya, ofereix un paisatge singular d’alta muntanya on l’aigua és la protagonista, amb més de 200 estanys glacials que reflecteixen la silueta de les espectaculars muntanyes nevades que es fonen amb el cel. Els nombrosos rierols, torrents i cascades omplen tots els racons del parc amb el relaxant soroll de l’aigua.

parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Foto Joan Carreres

Els 6 indrets que no et pots perdre

Els encantats

Estany de Sant Maurici i els Encantats

Encara no tens la teva foto de l’Estany de Sant Maurici i els Encantats?

L’Estany de Sant Maurici amb els pic dels Encantats al darrere és sens dubte la imatge més emblemàtica del Parc Nacional i una de les postals més conegudes del Pirineu català. A l’estiu l’agresivitat de la roca dels Encantats contrasta amb la tranquil·litat de les aigües de l’estany. A l’hivern, en canvi, el blanc de la neu unifica tot el paisatge. Qualsevol època de l’any és especial per gaudir d’aquest paisatge tan fotogènic.

Agulles d'Amitges

Agulles d’Amitges

Encara no coneixes les torres d’Amitges?

Després de l’Estany de Sant Maurici i els Encantats, les agulles d’Amitges són segurament el segon indret més famós del parc nacional. En un entorn gairebé lunar on destaca la roca i l’absència de vegetació, s’alcen dues impressionants agulles que són les supervivents d’un temps passat on el gel ho dominava tot.

El portarró

Portarró d’Espot

A què esperes per pujar al Portarró d’Espot?

El Portarró d’Espot és el punt d’unió dels dos sectors principals del parc nacional: la vall d’Espot i la vall de Sant Nicolau. Els seus 2.428 m d’altura fan que es converteixi en un mirador inigualable de tot el parc, des del qual es contempla una panoràmica única.

Bosc de la Mata de València

Bosc de la Mata de València

Vols entrar en un bosc màgic?

La Mata de València és el bosc d’avets més gran de la península Ibèrica i és un dels pocs indrets on encara es pot escoltar el cant del gall fer, una espècie amenaçada. La màgia que es crea quan la llum del sol entra esbiaixada entre les altes branques dels avets transporta als boscos de contes i llegendes.

Vall de Peguera

Vall de Peguera

Encara no has fet la ruta de la Vall de Peguera?

La vall de Peguera és una zona tranquil·la on domina el so del riu que baixa cap a Espot. Resseguint el curs del riu amunt s’arriba a la capçalera de la vall, d’un paisatge salvatge i repleta de magnífics estanys glacials. Els estanys Tort i Negre, d’aigües profundes, són els estanys més grans i estan envoltats de muntanyes punxegudes.

Estanys de Mainera

Estanys de Mainera

Vols descobrir un racó desconegut del parc?

Els estanys de la Mainera són un racó de pau i tranquil·litat, a la capçalera de la vall d’Àssua. L’aigua blava dels tres estanys destaca entre el verd de les muntanyes i pastures del seu voltant. El paisatge dels estanys de la Mainera és un entorn diferent que cal visitar per conèixer el parc des d’una altra perspectiva més desconeguda.