Fires gastronòmiques, tallers, demostracions…

El Pallars Sobirà és una comarca per a gurmets. Cada any acull diferents fires, activitats gastronòmiques, degustacions, àpats populars i tallers de cuina destinats a assaborir i promocionar la gastronomia local.

La zona disposa de l’espai gastronòmic “El LEADER gastronòmic”, que permet realitzar tota mena de tallers, cursos i jornades adreçades al sector professional i altres. Per la seva banda, l’associació gastronòmica La Xicoia pretén difondre els encants i les característiques de la cuina del Pallars Sobirà.

Calderada popular

El calder és un dinar popular tradicional que, organitzat durant el carnestoltes, reuneix els habitants dels pobles i els visitants que desitgen tastar-lo. El menú? La tradicional escudella del Pallars Sobirà, preparada en una gran caldera, i el farcit de carnaval.

A Esterri d’Àneu, Gerri de la sal, Llavorsí, Rialp i Sort
Al carnaval

Degustació de carn de vedella i poltre dels Pirineus

Un tast de vedella del Pirineu català i poltre criat al Pallars Sobirà organitzat en el marc de la Fira de Santa Teresa d’Esterri d’Àneu.

A Esterri d’Àneu
A l’octubre

FEMA Gastrofilm

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP) inclou una sessió de Gastrofilm: l’oportunitat de degustar productes artesanals elaborats al Pallars Sobirà com vins, embotits, formatges, galetes, cerveses… Cada tast va acompanyat d’explicacions del productor i la projecció d’un documental.


A Sort
A l’estiu

Fira de la cervesa

Una fira dedicada a l’exposició, venda i degustació de cerveses artesanes. Un esdeveniment que no s’ha de perdre per als amants d’aquesta beguda.

A Esterri d’Àneu
Al mes d’agost

Fira de tardor

La Fira de Tardor de Sort és un dels esdeveniments més importants de la comarca durant el qual molts comerços, associacions i particulars es reuneixen per mostrar els seus productes, aliments o altres. Per exemple, podeu tastar carn de xai a la xisqueta i cerveses artesanes. A principis d’estiu, al juny, també hi ha un taller d’elaboració de ratafia, el licor carismàtic de la comarca. Durant la fira, a la tardor, també hi ha un concurs de postres fetes amb ratafia.

A Sort
Al juny, taller per fer ratafia
Al novembre, la fira

Fira internacional del formatge

Una fira que reuneix formatgeries d’arreu del món. Oportunitat de tastar els seus productes o participar en un taller de munyir cabres. Exposició d’eines relacionades amb la fabricació de formatges i altres artesanies.

A Escaló
Entre juliol i agost.

Fira del formatge artesà de Catalunya

Una fira que reuneix formatgeries d’arreu del món. Oportunitat de tastar els seus productes o participar en un taller de munyir cabres. Exposició d’eines relacionades amb la fabricació de formatges i altres artesanies.

A Sort
Per setmana santa

Tast de vins i formatges en alçada

Durant la temporada d’esports d’hivern, les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé ofereixen tastos de vins i formatges des dels 2000 m per tal de promocionar els productes de proximitat als esquiadors.

A Espot Esquí i Port-Ainé
Durant la temporada d’esports d’hivern