Un món de llegendes

Reviu l’època gloriosa del Pallars Sobirà des dels castells i talaies que esquitxen la zona.

Situats en llocs estratègics, controlaven el territori des del cim dels turons i dominaven els accessos a les valls principals.

Visitar els castells i torres de la comarca et farà apreciar uns paisatges que et deixaran bocabadat i que et submergiran en un món de llegendes medievals, comtes i comtesses, lluites, famílies poderoses…

Una bona manera de descobrir el patrimoni tot assaborint la natura.

Visita els nostres castells i torres de vigilància

Castells del Pallars Sobirà

Castell de Gilareny

Les restes del castell de Gilareny es troben al cim d’un petit turó que domina la vall de la Noguera Pallaresa, prop del poble de Llavorsí. Aquesta fortalesa, de la qual es desconeix l’època de construcció, va ser l’últim baluard del comtat del Pallars.

Castell de Lladorre

El castell de Lladorre està situat al cim d’un petit turó, prop del fons de la vall i de la Noguera de Cardós, davant del poble de Lladorre. Encara que es desconeix la data de la seva construcció, es remunta a l’època medieval.

Castell de Llort

El castell de Llort ofereix unes vistes impressionants de la vall d’Àneu i de l’estany de Torrassa al centre. Situat en un turó alt i costerut, va ser un punt clau de defensa de l’antic comtat del Pallars.

Castell de Malmercat

Situat al poble del mateix nom, el castell de Malmercat forma part de les cases que es van construir al seu solar i als seus voltants. Les seves restes són un bon indicador del passat medieval del poble.

Castell de Rialp

Situat en una ubicació estratègica, el Castell de Rialp ofereix unes vistes precioses del poble del mateix nom i de la vall. Controlant el pas al cim del Pallars i la vall d’Àssua, representava un lloc clau.

Castell de Sort

Aixecat sobre el nucli antic de Sort, el castell de Sort va ser el lloc de residència dels comtes de Pallars. Des de les seves finestres es pot gaudir d’una vista panoràmica del poble i dels voltants.

Castell de Tavascan

El castell de Tavascan està situat en un petit turó al nord del poble, a 1.212 metres sobre el nivell del mar. Data del segle XII i recentment ha estat excavada.

Castell de València d’Àneu

El castell de València d’Àneu domina la plana d’Esterri d’Àneu, entre la vall de la Noguera Pallaresa i les aigües de la Bonaigua. Aquest indret de gran bellesa permet admirar una panoràmica única a la regió.

Torre de Cal Coix

Aquesta imponent torre quadrada es troba al poble d’Alins, al costat del gran casal de Castellarnau. Fins l’any 1670 va servir de presó de la Vall Ferrera.

Torre de Colom

Torre circular situada al poble de Peramea (segles XII-XIII).
Volta per Colomar de les Bruixes
Aquesta torre del poble d’Alins, molt ben conservada, feia de colomar i de talaia. Permet gaudir d’una bonica vista d’Alins.

Torre de Guillem

La Torre de la Casa Guillem és un dels símbols del poble d’Alins. D’origen medieval, llavors s’utilitzava com a colomar.

Torre de la presó

Aquesta antiga torre de defensa es troba al cim del poble de Gerri de la Sal. Pràcticament quadrat, fa 10 metres d’alçada i data del segle XIII.

Torre de Santa Maria de Ribera

Aquesta torre d’origen medieval és el campanar de l’Església de Santa Maria de Ribera de Cardós, a la Vall de Cardós.

Torre de l’Escaló

Situada sobre el poble d’Escaló, a l’entrada de la vall d’Àneu, aquesta torre de guaita medieval ofereix una vista panoràmica de la vall, l’entorn i la vila emmurallada d’Escaló.

Torre Espot

Aquesta torre de guaita circular molt ben conservada es troba al cim del poble d’Espot. Amb un diàmetre de més de 7 metres i una alçada de 13 metres i mig, és un lloc ideal per gaudir de les vistes del poble i dels voltants.