Uns racons fascinants

Vols conèixer els racons més desconeguts i amagats del Pallars Sobirà? La natura de tota la comarca és singular i ofereix una gran varietat de paisatges. Més enllà de les zones protegides dins el parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el parc natural de l’Alt Pirineu, hi ha molts altres racons sorprenents.

El Pallars Sobirà amaga joies naturals que no et deixaran indiferent: muntanyes inhòspites, estanys d’aigua calmada, valls ramaderes… Posa’t les botes de muntanya i surt a descobrir tots els regals de natura del Pallars Sobirà.

Arbre mort al mig d'un llac al parc nacional d'Aigüestortes i estany de sant maurici

Els 5 imprescindibles

Reserva de boumort

La reserva natural de Boumort

Encara no has explorat la reserva de Boumort?

El temps sembla haver-se aturat en aquest paratge sec i escarpat. Entrar a Boumort és entrar en un entorn inhòspit poblat per una abundant fauna salvatge que passeja amb llibertat per les restes d’antics pobles troglodites que transporten a una època ancestral.

argenteria a l'hivern

L’Argenteria

Vols trobar una font d’inspiració a l’Argenteria?

Enmig del congost de Collegats, es troba l’Argenteria, una meravellosa paret de roca modelada per la surgència d’aigua, que ha creat formes recargolades i singulars que han inspirat artistes com Joan Maragall o Antoni Gaudí. A les èpoques més fredes, quan l’aigua que llisca per la paret es glaça, es forma un espectacle de caramells de gran bellesa.

Estany de montcortés

Pla de Corts i l’Estany de Montcortès

Et ve de gust desconnectar al Pla de Corts?

El pla de Corts és un entorn de paisatges ondulats a cavall del Pirineu i el Prepirineu custodiat per la silueta de la Geganta Adormida, una muntanya llegendària. En aquest màgic paratge és on reposen les aigües de l’estany de Montcortès, que brollen de l’interior de la terra, i creen una atmosfera agradable i pausada.

Vista de la Vall d'Àssua i el Batlliu

Vall d’Àssua i el Batlliu

Vols caminar per un món de novel·la?

La immensitat del paisatge juntament amb la verdor de les abundants pastures han fet que aquest indret s’hagi convertit des de temps immemorials en un veritable paradís ple d’històries de pastors i d’escriptors que hi han trobat una font d’inspiració. Recórrer els camins de la vall d’Àssua i del Batlliu és transportar-se a un entorn de literatura.

Port de la Bonaigua

Port de la Bonaigua

Ja tens la teva foto panoràmica des de la Bonaigua?

El port de la Bonaigua, de 2.076 m d’altitud, és l’únic pas entre el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. És una zona de grans pastures d’alta muntanya que a l’hivern es troba permanentment coberta de neu. És un mirador excel·lent dels dos vessants del Pirineu: l’atlàntic i el mediterrani, des d’on es pot observar el contrast de paisatges d’una banda i l’altra.